Supersimpel restjesrecept: pompoenpitten

07:29

Het pompoenseizoen betekent dat wij heel veel dingen met pompoen maken: soep, risotto, groentetajine, curry, smoothies.. noem maar op! We gebruiken dan alleen het vruchtvlees van de pompoen, maar de pitten gooien we niet weg. Daar maak je namelijk heel eenvoudig een superlekkere snack van!

Wat heb je nodig?
- pompoenpitten
- olijfolie
- (zee)zout
- kruiden zoals kaneel, chilipoeder of paprikapoeder

Hoe maak je het?
Voor de meeste recepten bereiden we de pompoen in de oven. Als de stukken in de oven liggen, maken we de pitten schoon in een vergiet en deppen we ze een beetje droog met een theedoek. 

- In een ovenschaal doe je een dun laagje olijfolie en een paar scheppen kruiden. Mijn (N) favoriet is zeezout, kaneel en een heel klein beetje chilipoeder. Maar ga vooral los met je lievelingskruiden!
- Mix de olie en kruiden goed door elkaar
- Doe de schone pompoenpitten in de schaal en meng ze goed, zodat ze allemaal met het olie-kruidenmengsel bedekt zijn
- Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Wij zetten de pitten altijd even bij de stukken pompoen die langer in de oven staan.

That's all! 

Liefs,

Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

6 reacties

  1. Ik heb dit ook al eens gemaakt, maar ik vond de textuur echt maar niets. Misschien moet ik het nog maar eens proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ze knapperig zijn zijn ze echt fantastsich! Ik heb ze allemaal opgegeten voordat Nicky thuis kwam haha

      Verwijderen
  2. Bedankt voor de tip! Ik gooide ze altijd weg, maar gebruiken is veel beter.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaa top bianca! Zo simpel kan het soms zijn he :)

      Verwijderen
  3. Ik heb dit ook wel eens gemaakt, maar ik vond ze pompoenpitten echt knoer hard. Het smaakte helemaal niet naar de pompoenpitten die je in de winkel koopt. Maakt het nog uit welke pompoen je neemt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wat raar! Wij hadden een 'gewone' biologische (misschien butternut maar dat weet ik niet zeker) pompoen.. Ze waren bij ons heel knapperig!

      Verwijderen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Facebook

Pinterest