Ben je toe aan een nieuwe wastafel, maar weet je niet welke wastafel het beste in je badkamer past? We helpen je graag met het maken van de juiste keuze. In dit artikel lees je welke wastafels het beste in een kleine badkamer passen en welke wastafels goed in een ruime badkamer passen. Daarnaast lees je de beste tips voor een wastafel in een luxe badkamer. 

Hier moet je op letten wanneer je een wastafel aanschaft

Wanneer je een nieuwe wastafel aanschaft, is het belangrijk dat je goed weet wat je precies wil. Heb je al een badkamermeubel? Zorg dan dat de afmetingen en vormen van de wastafel aansluiten bij het badkamermeubel. Daarnaast is het van belang dat je vooraf weet welke materialen je mooi vindt en welke extra’s je nodig hebt. Denk hierbij aan belangrijke onderdelen zoals de sifon en de afvoerplug.

De beste wastafel voor een kleine badkamer

In veel woningen is de badkamer een van de kleinere ruimtes. In een kleine badkamer is er beperkt plek voor sanitaire voorzieningen. Wanneer dit in je woning het geval is, is het verstandig om voor een waskom op een zwevend badkamermeubel te kiezen. Hierdoor blijft de vloer vrij en lijkt de badkamer optisch groter. Wastafels nemen over het algemeen meer ruimte in beslag dan een waskom. Bij een kleine badkamer is het dan ook handig om te kiezen voor een waskom met ronde vormen. Voor een mooi geheel, kies je voor badkamermeubels die als het gaat om vormen en kleuren, goed bij de rest van de badkamer passen. 

De beste wastafel voor een ruime badkamer

Beschik je over een woning met een ruime badkamer? Dan heb je ruimte voor een groter badkamermeubel. Daarnaast kun je dan kiezen voor een dubbele wastafel met twee kraangaten. Dit is vooral handig wanneer je je huishouden met meerdere personen deelt en daarnaast ziet het er ook nog eens mooi uit. Vind je waskommen toch mooier? Kies dan voor twee waskommen op een badkamermeubel. Wastafels en waskommen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en materialen. Denk hierbij aan natuursteen, keramiek en hardsteen. 

Wastafel trends

De wastafel trend van dit moment is de wastafel van natuursteen, zoals marmer en graniet en hardsteen. Natuursteen is beschikbaar in verschillende kleuren. Wanneer je de huidige trends volgt en een luxe en industriële uitstraling wil, kies je voor wastafels of waskommen gemaakt van natuursteen in de kleur zwart. Vervolgens maak je de badkamer compleet met gouden of zwarte details. Denk hierbij aan een wastafelkraan, zeepdispenser en tandenborstelhouder. Heb je een kleine badkamer en kies je voor een industriële stijl? Zorg dan voor voldoende lichtinval of kies voor voldoende verlichting. Een badkamer wordt al snel donker wanneer je kiest voor zwart.