Heb je je altijd onzeker gevoeld over je gebit? Dan ben je zeker niet alleen. Er zijn heel veel mensen die kampen met schaamte om hoe hun gebit eruit ziet. Hierdoor ben je wellicht ook onzekerder bij het ontmoeten van nieuwe mensen. Hou je vol schaamte je handen voor je mond of durf je nooit met open mond te lachen. Dit kan je enorm in de weg staan. Gelukkig zijn er ook manieren om dit op te lossen. Bijvoorbeeld met behulp van facings. 

Facings zijn dunne omhulsels die over de tanden worden geplaatst. Ze worden individueel gemaakt en aan de voorkant van de tanden bevestigd. Het is een cosmetische ingreep met relatief snel resultaat. Sommige mensen hebben slechts één of twee facings nodig om tevreden te zijn, anderen hebben er meerdere nodig. Maar waarom zou je voor facings bij CDC Tandzorg kiezen? We zetten vier redenen op een rijtje. 

Direct resultaat 

Het grootste voordeel van facings is toch wel dat je direct resultaat zult zien. Je hoeft niet weken te wachten tot er verandering te zien is. Direct na de behandeling zie je al verschil en kan je je al zelfverzekerder voelen over je glimlach. Vlekken die zich door de jaren heen hebben opgebouwd, zullen verborgen worden onder de facings. Hierdoor krijgt je gebit weer een frisse en witte uitstraling. Zo kan je probleemloos lachen. Je geniet dus binnen zeer korte tijd van resultaat. Hoewel het maken van de facings vaak nogal wat weken in beslag neemt, duurt de behandeling meestal niet al te lang. 

Gaat het slechts om een of twee tanden die slecht zijn? Dan zou je ook nog een implantaat Eindhoven kunnen overwegen. Dat zorgt direct voor een geheel andere uitstraling en is ook minimaal ingrijpend. 

Natuurlijke uitstraling 

Facings zijn met name geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke uitstraling. Heel veel andere cosmetische ingrepen maken de tanden te wit of zorgen ervoor dat duidelijk zichtbaar is dat er iets gebruikt is. Dit terwijl tandartsen tegenwoordig heel goed in staat zijn om het glazuur van de tanden te evenaren. Hierdoor lijken facings bijna exact op de eigen tanden. 

Beter bestand tegen vlekken 

Als je kiest voor facings omdat je eigen tanden erg gevlekt zijn, ben je nu misschien ook bang dat de facings snel worden aangetast. Die angst is echter ongegrond. Een van de grotere voordelen van facings is dat ze veel beter bestand zijn tegen vlekken. Veel voorkomende vlekken zullen hierdoor minder snel ontstaan. Zo geniet je extra lang van jouw mooie, frisse gebit. 

Minder ingrijpend 

De meeste tandheelkundige cosmetische ingrepen zijn erg ingrijpend. Het herstel kan dan lang duren. Facings zijn echter een stuk minder ingrijpend. De behandeling duurt veel minder lang en in de meeste gevallen kan je na de plaatsing direct naar huis. In het begin zullen je tanden nog wat gevoelig zijn en is het vooral een kwestie van wennen, maar verder zal je weinig ongemak ervaren. Er is wel altijd een vervolgafspraak nodig om te controleren of de facings nog altijd goed bevestigd zijn.