Als consument is het begrijpelijk dat je een laptop wilt die niet alleen goed presteert, maar er ook nog eens stijlvol uitziet. Gelukkig zijn er de afgelopen jaren nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen geweest in de technologie van laptopdesign, waardoor fabrikanten steeds meer kunnen inzetten op uiterlijk, draagbaarheid en prestaties. In deze blog bespreken we enkele van de nieuwste trends in laptopdesign die je zeker niet mag missen.

1. Dunner en lichter

Een trend die niet zal verdwijnen, is het maken van laptops dunner en lichter. In het verleden werden laptops steeds zwaarder en groter, maar nu doen fabrikanten er alles aan om laptops zo slank mogelijk te maken. Zo zijn ultrabooks en 2-in-1 laptops enorm populair. Deze laptops zijn gemakkelijk mee te nemen en hebben nog steeds hetzelfde niveau van prestaties. 

2. Randloze schermen

Een randloos scherm is tegenwoordig bijna een standaard geworden bij nieuwe laptopmodellen. Hierdoor lijkt de schermgrootte groter en ziet de laptop er moderner uit. Steeds meer laptops hebben zelfs resoluties van 4K, wat zorgt voor ongelooflijk heldere en scherpe beelden. 

3. Verlichte toetsenborden

Een leuke nieuwe functie die we zien op nieuwe laptops zijn verlichte toetsenborden. Dit kan handig zijn voor mensen die ’s nachts werken of in omgevingen met weinig licht werken. Het geeft ook een vleugje luxe aan de laptop en biedt zelfs een beetje extra sfeerverlichting als je in het donker aan het werk bent.

4. Personalisatieopties

Steeds meer fabrikanten bieden personalisatieopties aan voor hun laptops. Dit kan variëren van textuur en kleuren tot volledige aanpasbare LED-verlichting op de behuizing. Als je op zoek bent naar een laptop die niet als elk ander uitziet, zijn dit de perfecte opties voor jou.

5. 3D- en touchscreens

Een andere opkomende trend is de integratie van 3D- en touchscreens in laptops. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor gaming, tekenen en ontwerpen. 3D-laptops kunnen zelfs zonder bril worden gebruikt en lijken steeds populairder te worden bij ontwerpers en gamers. 

Als consument is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends in laptopdesign om het maximale uit je laptop van Azerty te halen. Of je nu op zoek bent naar een slanke en lichte laptop om efficiënt te werken, een opvallende laptop die anders is dan alle anderen of naar een krachtige laptop met speciale functies voor gaming of ontwerpwerk, er is absoluut een laptop die perfect past bij jouw behoeften. Nu weet je waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe laptop en hopelijk heb je inspiratie opgedaan voor jouw volgende aankoop bij Azerty.nl!