Mannen kunnen heel onzeker zijn als het gaat om hun relatie. Het is zeker niet zo dat alle mannen zelfverzekerde macho’s zijn. Als jij kampt met onzekerheid, dan kan het best zijn dat je situatie herkenbaar is voor andere mannen en ook voor vrouwen. We bespreken de meest voorkomende onzekerheden bij mannen.

Is mijn penis te klein?

Veel mannen zien een grote penis als het ideaalbeeld. Maar er zijn genoeg vrouwen die een grote penis helemaal niet zo prettig vinden. Het kan zelfs pijn geven bij het vrijen. Als je je penis echt te klein vindt dan kun je een penispomp gebruiken. Hiermee kun je je penis enkele centimeters groter maken. Verwacht er geen wonderen van, maar bij regelmatig gebruik kan het wel een positief resultaat geven. Overigens bestaat er ook een vaginapomp. Hiermee kunnen de dames hun clitoris en schaamlippen vergroten en voorzien van een betere doorbloeding.

Erectieproblemen

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je geen erectie krijgt of waardoor de penis niet goed stijf wordt of te snel weer verslapt. Als je hier regelmatig last van hebt en er is geen duidelijke oorzaak, dan kun je eventueel een erectiemiddel gebruiken. Lees goed de gebruiksaanwijzing en wees alert op bijwerkingen. Sommige bijwerkingen zoals blozen en lichte hoofdpijn zijn niet zo erg. Maar als je er hartkloppingen of zelfs hartritmestoornissen van krijgt is het belangrijk om met je huisarts te overleggen.

Te snel klaarkomen

Vrouwen kunnen soms klagen dat hun man te snel een hoogtepunt krijgt. Dit kun je trainen, bijvoorbeeld door tijdens gemeenschap even pauze te nemen. Je kunt je vrouw of vriendin bijvoorbeeld tussendoor oraal verwennen of op een andere manier. Sterker nog: veel vrouwen krijgen geen hoogtepunt tijdens de daad, maar wel van bijvoorbeeld orale stimulatie.

‘Ze vindt me niet meer aantrekkelijk’

Sommige mannen denken dat ze er hun hele leven afgetraind uit moeten zien. Maar bedenk dat ook je partner ouder wordt en dus niet meer zo strak en soepel is als jaren geleden. Als je een veel jongere vriendin hebt dan speelt dit misschien wat meer. Maar ook dan zal dagelijks naar de sportschool gaan maar een klein beetje helpen. Zorg dat je er goed uitziet, streef naar een gezond gewicht en neem voldoende lichaamsbeweging. Veel meer kun je niet doen. Of iemand aantrekkelijk wordt gevonden blijft tenslotte een kwestie van smaak.