Vakantie is op meerdere manieren te beleven. De auto en het vliegtuig zijn veelgebruikte transportmiddelen, maar de fiets is minstens net zo leuk. Daarnaast is de combinatie tussen de twee ook nog mogelijk! Aangezien je een fiets makkelijk meeneemt, heb je op je locatie alle vrijheid die je wil. Klinkt dit als iets interessants voor jouw komende vakantie? Dan is deze blog precies wat je nodig hebt! We geven je het stappenplan naar een succesvolle fietsvakantie.

1. Plan je route

Het leuke aan een fietsvakantie is dat je vakantie al ver voordat je vertrekt begint: je mag je namelijk goed voorbereiden. Dit doe je door je route te plannen. Je route is op meerdere manieren aan te pakken: je kunt één centraal punt pakken, vanaf waar je elke dag wegfietst, maar je kunt er ook voor kiezen om elke dag op een nieuw punt te eindigen. Deze laatste optie geeft je de mogelijkheid om heel veel dingen te zien: je beperkt je eigenlijk tot niets en kunt gaan en staan waar je wilt.

2. Oefen het fietsen

Een fietsvakantie is niet niks. Als je een leuke tijd op je fiets wil beleven, is het dus ook belangrijk dat je voorbereid aan je vakantie begint. Niet alleen op het gebied van plannen: ook jouw conditie moet er klaar voor zijn. Gelukkig is dit makkelijk te trainen! Nederland is een echt fietsland: alles is er hiervoor gemaakt om een stuk te fietsen. Komt er goed weer aan en ben jij binnenkort een dagje vrij, dan is er geen reden om de fiets niet te pakken en een flinke tocht te maken!

3. Sluit je verzekering af

Er is niets zo vervelend als voor onverwachte kosten komen te staan op vakantie. Met een fietsvakantie zit dit er dik in, omdat je schade aan je fietst redelijk snel oploopt. Een fietsverzekering afsluiten bij InShared voordat je op vakantie gaat is dus ook zeker geen verkeerd plan! Bij InShared vind je verschillende mogelijkheden voor de perfecte fietsverzekering, waardoor je zeker weet dat je veilig fietst, binnen jouw budget. Hierdoor hoef je niet voorzichtig te doen op je vakantie en kun je gaan en staan waar je maar wilt.

InShared biedt overigens niet alleen fietsverzekeringen aan voor reguliere fietsen. Wil jij je fietsvakantie elektrisch doen, dan raden we de elektrische fiets verzekering aan!

4. Tijd om te gaan

Je tassen zijn gepakt en je weet waar je naartoe gaat – niks dat je dus nog tegenhoudt! Tijd om de weg op te gaan en de wereld te verkennen op een manier die jij nog niet eerder hebt gedaan. Wordt het Italië of Frankrijk, of maak jij de keuze voor een overzees fietsavontuur?