Niets vervelender dan nagels die vaak afbreken of inscheuren. Als je mooie sterke nagels wilt is het belangrijk dat je ze goed verzorgd. Lees hier de beste nagelverzorging tips zodat jouw nagels sterk worden en je ze kunt laten groeien.

Nagelriemen verzorgen

De nagelriemen beschermen de nagelwortel, hier begint de groei van je nagel. Het is belangrijk om dit beginpunt goed te verzorgen. Voor een goede verzorging kan je gebruik maken van nagelriem crème. De crème laat je even intrekken en masseer je in voor een beter resultaat. Het helpt bij het herstellen van droge en gescheurde nagelriemen. Daarnaast maakt het de nagelriem soepel en zacht. Als je nagelriemen goed verzorgd zijn door de crème, kan je met een bokkenpoot de nagelriem voorzichtig terug duwen.

De nagels zelf

Als het gaat om de nagel zijn er veel verschillende producten waarmee deze verzorgd kunnen worden. Als je groeven in je nagels hebt of je nagels heel snel afbreken, zijn er verschillende lakjes die hierbij kunnen helpen. Voor nagels die steeds afbreken of inscheuren is er bijvoorbeeld een versterkende nagellak. Daarnaast kun je ook gebruik maken van olie om je nagels gezond te houden. Als je je nagels te lang vindt, kun je het beste gaan voor vijlen dan voor knippen. Als je je nagels knipt kan dit scheurtjes of beschadigingen veroorzaken in de nagel. Met een nagelvijl kun je je nagels gemakkelijk in een gewenste vorm vijlen. Als je merkt dat je nagel op het punt staat om in te scheuren kan je deze ook een beetje bijvijlen zodat je het helemaal inscheuren vermijdt. 

Nagels lakken

Als je houdt van een kleurtje op je nagels zorg er dan voor dat je dit op de juiste manier aanbrengt. Om ervoor te zorgen dat je nagels niet verkleuren door het lakje, is het belangrijk dat je een base coat aanbrengt. Hier doe je vervolgens de kleur overheen. Om het lakje zo lang mogelijk mooi te houden breng je een top coat aan. Als je gebruik maakt van gellak zijn deze stappen ook erg belangrijk. Daarnaast moet je bij gellak extra zorgvuldig zijn bij het verwijderen. Als je de lak er zo af trekt, trek je het bovenste gedeelte van je nagel mee. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Laat de nagels weken in aceton en schraap de lak er daarna gemakkelijk vanaf.

Kijk voor een groot assortiment aan nagelverzorging bij Salontopper. Met deze producten zul je jouw nagels laten stralen.