Nu dagen weer korter en grijzer worden, kost het soms net even wat extra moeite om lekker in je vel te zitten. Je mist vitamine D en zonlicht en zal door het kouder weer ook minder vaak buiten te vinden zijn. Dit heeft helaas ook wat effect op ons geluksgevoel. Gelukkig zijn er ook in de koudere maanden genoeg manieren om lekkerder in je vel te zitten. 

Ga lekker bewegen

Misschien wel het belangrijkste om lekker in je vel te zitten is door te zorgen dat je voldoende beweegt. Door beweging maak je namelijk een gelukshormoon aan, waardoor jij je automatisch beter gaat voelen. De hoogste tijd dus om die sportschool Breda weer eens te bezoeken! Heb je nou niet zo veel tijd om te sporten? Probeer dan eens gewoon wat vaker de fiets te pakken of een wandeling te maken. Dat doet al veel goed. Doe je toch liever echt een workout, maar zie het niet zo zitten om hiervoor helemaal naar de sportschool te gaan? Doe dan gewoon workouts online, vanuit huis. Basic-Fit heeft hier erg veel aanbod voor. 

Geniet van de rust

In de wintermaanden ga je misschien minder vaak de deur uit. Dat is een goede gelegenheid om even te genieten van de extra rust. Niets is fijner dan op een koude avond lekker op te bank te kruipen met een dekentje en een kop thee. Gun jezelf deze extra rust dan ook. Je zult erachter komen dat je jezelf ook op een regenachtige dag prima kunt vermaken. Neem een warm bad, lees een goed boek, bak iets lekkers of ga eens lekker vroeg naar bed. Even iets minder sociale activiteit is helemaal niet erg en kan je erg goed doen. 

Zorg voor voldoende natuurlijk licht

In de wintermaanden komen zogeheten winterdepressies helaas ook voor. Een grote oorzaak hiervan is het gebrek aan daglicht. Probeer dit dan ook te voorkomen. Dit kan door s middags, als het nog licht is, even een wandeling te maken buiten. Is dit niet altijd mogelijk? Probeer dan in ieder geval een werkplek bij een raam te zoeken. Zo krijg je gedurende dag toch nog wat van het daglicht mee. Tot slot kun je ook nog investeren in licht-therapie. Dit is wellicht voor veel mensen niet nodig, maar als het jou wel helpt is het zeker de moeite waard. 

Doe aan mindfulness

Tot slot is het ook een goede tip om aan mindfulness te doen. Mindfulness is een bewezen methode om angst en depressieve gevoelens tegen te gaan. En het beste is, je kan het op elke plek en elk moment van de dag uitvoeren! Probeer elke dag even een moment de tijd te nemen voor jezelf om mindfulness te beoefenen. Je zult zien dat je na verloop van tijd echt beter in je vel gaat zitten. Zo kun je die koude en grijze maanden gemakkelijk aan!