Woon je al jaren in hetzelfde huis en is er in de tussentijd nauwelijks iets veranderd aan het interieur? Dan is de kans groot dat je hier inmiddels wel een beetje op uitgekeken bent. Hoog tijd dus voor wat verandering. Maar waar begin je?

Het is natuurlijk helemaal aan jou hoe groots je deze make-over aanpakt. De meeste mensen hebben echter weinig zin om hun volledige interieur om te gooien. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je relatief eenvoudig en snel het gehele interieur in een nieuw jasje kunt steken, zonder dat dit betekent dat je alles nieuw hoeft te kopen. In dit artikel leggen we uit hoe je dit precies aanpakt.

Nieuwe raambekleding

Er zijn maar weinig mensen die beseffen hoe groot de invloed van raambekleding kan zijn. Toch vormt dit daadwerkelijk de basis van jouw woning. Als de raambekleding niet klopt of verouderd is, voel je dit in het hele huis door. Daarom is shutters kopen wellicht het enige wat je moet doen om het hele interieur een flinke boost te geven. Dit geeft direct een geheel nieuwe uitstraling.

Wil je shutters kopen? Houd er dan wel rekening mee dat deze volledig op maat worden gemaakt. Je zult dus veel keuzes moeten maken om deze te laten passen bij jouw woning. Zet voor jezelf op een rijtje welk materiaal je wil gebruiken en welke het beste past bij jouw interieur. Zo beschikt jouw woning direct over een geheel andere uitstraling en is er verder waarschijnlijk nog maar weinig nodig.  

Andere accessoires

Soms kan het ook al heel veel schelen door wat andere kleuren toe te passen in huis. Nu kun je het rigoureus aanpakken door een geheel andere kleur op de muren aan te brengen, maar je kunt het ook klein houden. Bijvoorbeeld door enkel andere accessoires te kopen. Denk aan kaarsjes in verschillende kleuren, nieuwe kussens voor op de banken, andere tafelstukken, et cetera. Op die manier creëer je direct een geheel andere uitstraling in huis.

Merk je dat je altijd vrij snel uitgekeken bent op een interieur? Kies er dan voor om met de seizoenen mee te bewegen. Pas telkens de accessoires in huis aan op het seizoen. Doe dit door mooie decoratiestukken bij de kringloop te kopen of zelf dingen te maken. Zo wordt het interieur nog specialer.

Oude meubels opknappen

Zijn je huidige meubels op het eerste gezicht eigenlijk wel aan vervanging toe? Kijk dan welke meubels eventueel nog te redden zijn. Vooral houten meubels kunnen heel veel hebben. Wellicht hebben ze een oudere uitstraling gekregen, maar dit los je eenvoudig op door een beetje schuur- en verfwerk.

Het is tegenwoordig heel populair om oude meubels op te knappen of om hier zelfs iets geheel nieuws van te pakken. Je kunt ervoor kiezen om deze meubels bij de kringloop op de kop te tikken, maar je kunt natuurlijk ook je eigen oude meubels gebruiken. Online vind je eenvoudig enkele DIY’s om deze geheel naar wens te maken. Het kost weinig, maar het heeft een enorm groots effect!