Mark Rutte is een erg privaat persoon, en we weten dus eigenlijk vrij weinig over zijn totale vermogen. Het wordt geschat ergens tussen de €800.000 en €1.500.000. Wat we wel zeker weten is de hoogte van zijn salaris. Omdat Mark Rutte de Minister-President is, wordt zijn salaris bekend gemaakt via de rijksoverheid. We weten ook dat Mark onlangs verhuisd is naar een penthouse van meer dan 1 miljoen euro.

Salaris van Mark Rutte


De Nederlandse Minister-President, Mark Rutte, verdient in 2020 €11.921 per maand. Daarnaast ontvangt Mark net als alle andere Nederlanders éénmaal per jaar vakantiegeld. Net als bij ons, is dat voor Mark ook 8%. Daarnaast krijgt Mark Rutte ook nog een een eindejaarsuitkering van 8,3%. Als je zijn bruto maand salaris, vakantiegeld, en eindejaarsuitkering bij elkaar optelt, verdient Mark Rutte €170.910 op jaarbasis.

Haags penthouse van ruim €1,3 miljoen


Mark Rutte woonde tot voor kort twintig jaar lang in dezelfde benedenwoning in het Haagse Benoordenhout. Inmiddels is Mark verhuisd naar een penthouse van ruim tweehonderd vierkante meter in een nieuw gebouwd luxe appartementencomplex, ook in het Benoordenhout. Het is een appartement van klasse die hoort bij zijn ambt. Het is niet bekend wat zijn eerdere huis opgeleverd heeft. Zodoende is het moeilijk in te schatten wat het vermogen van Mark Rutte is.

Dit verdienen andere wereldleiders

Als je het salaris van Mark Rutte vergelijkt met andere Europese leiders dan zie je snel dat zijn salaris erg bescheiden is. De Minister-President van onze zuiderburen verdient bijvoorbeeld €290.000 op jaarbasis. Angela verdient €300.000, terwijl Macron slechts €178.924 bruto per jaar verdient. De Australische premier verdient het meest van allemaal. Hij verdient per jaar €428.306.