Photopea is de ideale site om online te Photoshoppen. Photopea biedt een gevarieerde reeks geavanceerde opties om foto´s te bewerken. Het uiterlijk van de gebruikers interface lijkt heel erg op Adobe Photoshop, en zal daardoor bekend terrein zijn voor veel mensen.
Het grootste voordeel is dat je geen programma of app hoeft te downloaden. Photopea draait geheel in je webbrowser. Je hebt dus altijd en overal de mogelijkheid om online te Photoshoppen, mits je een internetverbinding hebt natuurlijk.

Zo begin je met Photopea


Je kan met een lege canvas beginnen of een bestaande afbeelding uploaden vanaf je laptop. Ook kan je direct een foto importeren vanaf een willekeurige website. Photopea werkt met alle gangbare bestandstypes zoals JPEG, PNG en PSD. Met de muis en de lasso functie kan je delen van de foto selecteren om aanpassingen te maken. Je kan met verschillende layers en filters werken om bepaalde effecten toe te passen. Ook kan je teksten toevoegen of met de penseel zelf creaties maken uit de vrije hand.

Foto’s met impact maken

Een heldere foto die goed gecropped is, heeft altijd een betere impact op sociale media. De helderheid van je afbeelding kan verbeteren in het menu afbeelding > aanpassingen. Je kunt verschillende niveaus aanpassen tot je het gewenste resultaat bereikt. Je kunt bijvoorbeeld de algehele helderheid aanpassen, maar ook per kleur middels een histogram. Een hoger contrast doet overigens ook vaak wonderen. Dit doe je door de witte en zwarte puntjes te verplaatsen.
Je kan ook filters op je foto loslaten. Er zijn filters voor speciale en creatieve effecten, maar ook om jouw foto scherper te maken. Of juist andersom, een wazig effect kan soms ook veel impact hebben. In Photopea ga je dan naar filter > verscherpen > masker. Je kan het masker met een schuifbalk versterken of afzwakken.