Als je aan avocado op toast denkt, dan denk je gelijk aan millennials. En zo zijn er nog veel meer eetgewoontes die de millennials op de menukaart gezet hebben. Denk aan Poké bowls, gourmet donuts, rauwe groenten, en proteïne ballen. Maar vergeet de drankjes niet, zoals iced coffees, matcha en kombucha. Hier volgt de top drie van eet- en drinkgewoontes die de millennials geïntroduceerd hebben:

Bloemkoolrijst


Koolhydraat arm eten is belangrijk voor de millennials. Dus wat is er niet slimmer dan rijst vervangen door versnipperde bloemkool. Het ziet eruit als rijst, en als je het even sauteed smaakt het ook best naar rijst. Een hardcore millennial zou de bloemkoolrijst het liefst nog rauw eten, want dan krijg je alle vitaminen en enzymen binnen.

Kurkuma latte


De Kurkuma lattes zien er prachtig uit met hun diepe gele kleur. Het is verplichte kost als je bij een van de nieuwe millennial hotspots ´koffie´ gaat drinken. Je maakt deze latte van een plantaardige melk op basis van bijvoorbeeld soja of amandelen. Je warmt de melk op en voegt daar gemalen kurkuma aan toe, met eventueel nog wat andere specerijen. Een heerlijke opkikker op koude dagen.

Overnight Oats

Havermout is weer helemaal terug in de mode. Niet om een saaie pap van te maken, maar om de trendy Overnight Oats mee klaar te maken. Een echte millennial zal het ook alleen in het engels uitspreken. In een glazen pot doe je havermout met wat plantaardige melk, chiazaad en bijvoorbeeld banaan. Je laat deze vervolgens een nacht lang in de koelkast staan. Dan heb je ´s ochtends een echt hipster-proof ontbijt. Het liefst vul je die nog aan met een eigen gemaakte pindakaas en wat vers fruit.