Ben jij je interieur zat, maar heb je geen zin in een complete verbouwing? Met kleine aanpassingen kan je interieur stijlen al een complete make-over geven. Hieronder vind je handige tips om je interieur gemakkelijk en snel aan te passen!

Nieuwe raamdecoratie

Heb jij al jaren dezelfde raamdecoratie hangen? Dan kan het best zo zijn dat je toe bent aan iets anders. Wil je dat jouw interieur er wat stoerder uit komt te zien? Dan kan je kiezen voor horizontale jaloezieën in een donkere kleur. Wil je juist een knusser huis? Kies dan voor extra gordijnen, zoals glasgordijnen op maat. Er zijn talloze mogelijkheden als het om raamdecoratie gaat, dus laat je creativiteit de loop en ga eens voor iets anders. Je kan je ook altijd laten adviseren of informatie opzoeken op het internet. Je zal zien dat de ruimte meteen een andere look krijgt door alleen maar je raamdecoratie te vervangen!

Verven of behangen

Ben je de kleur op de muren zat en wil je je interieur een andere sfeer geven? Koop een pot verf en ga lekker aan de slag. Deze aanpassing kan een heel groot verschil maken, zonder dat je er al te veel moeite voor hoeft te doen. Je moet misschien wat meubels aan de kant schuiven en het een en ander afplakken. Maar het geeft je huis meteen een grote opfrisbeurt! Een prima project als je een weekend niks te doen hebt.

Zorg voor goede rollers en schilderen maar! Kleuren doen ontzettend veel met je interieur. Blauw wordt bijvoorbeeld geassocieerd met rust en vrede en kan in je interieur nog wel eens koel overkomen. Met de kleur rood zou je juist een heel warm en knus interieur kunnen creëren. Wil je echt eens iets compleet anders? Ga dan voor een kleurrijk behangetje met een leuke print! Ook dit is even een klus, maar wat is nou een dag op een paar jaar plezier?

Andere accessoires

Zoek je toch een oplossing die je nog minder moeite kost? Dan kan je met accessoires ook ontzettend veel bereiken in je interieur. De kussentjes op de bank kan je bijvoorbeeld vervangen door een ander kleurtje. En koop eens kaarsen in een andere kleur dan dat je normaal gewend bent. Heb je planten in je interieur? Een nieuwe bloempot doet ook wonderen! Misschien kan je de foto’s in je fotolijstjes ook een keer vernieuwen. Of juist andere lijstjes kopen. Er zijn dus genoeg kleine aanpassingen die je kan doen om je interieur een goede make-over te geven!