Wil jij wat meer pit in de seksuele relatie met je partner brengen? Vind je het een beetje voorspelbaar worden, iedere keer hetzelfde ritueel, en ben je wel toe aan een beetje afwisseling? Of wil je hem of haar gewoon een keer verrassen, en heb je een bepaald speeltje op het oog waar je samen maar wat graag mee aan de slag zou willen gaan? Bijna ieder koppel komt ooit op het punt dat er een speeltje bij wordt gepakt in bed, of dat nu al aan het begin van de relatie is of pas later. Maar hoe pak je zoiets eigenlijk aan? En hoe breng je het ter sprake bij je partner?

Is het niet genoeg?

Wanneer je op het idee komt om eens een speeltje erbij te pakken in de slaapkamer, en je hebt geen idee of je partner dat ook ziet zitten, kan het best een lastig onderwerp zijn om ter sprake te brengen. Misschien zit de ander er helemaal niet op te wachten, bijvoorbeeld. Of misschien breng je het niet zo tactisch, en komt het over alsof je de ander niet spannend of opwindend genoeg meer vindt. Dingen die je zeker moet proberen te voorkomen.

Ga daarom altijd rustig het gesprek aan, en blijf heel ver weg van zaken die iemand als beschuldiging op kan vatten. Geen ‘ik raak de laatste tijd gewoon niet meer zo opgewonden van je’, maar eerder ‘weet je wat me nu echt spannend lijkt?’. Speeltjes zijn er om je seksleven uit te breiden, om nieuwe dingen te ontdekken van jezelf en elkaar, en het extra fijn te maken. Wil je ze graag gaan gebruiken, dan kan het goed zijn om eens te beginnen met een exemplaar waar vooral je partner extra plezier aan kan beleven. Stel bij je vrouwelijke partner bijvoorbeeld voor om eens een vibrator te gebruiken voor of tijdens de gemeenschap. Grote kans dat ze er daarna zeker voor openstaat om jullie ervaringen wat verder uit te breiden!

Welke speeltjes kies je?

Ga je voor het eerst met speeltjes aan de slag, dan is een dildo in een ontzagwekkend groot formaat misschien geen goed idee. Speeltjes hoeven niet kinky of groot te zijn, met een paar easy toys kom je ook een heel eind. Kijk vooral naar wat jij en je partner leuk, fijn of spannend zouden vinden, en ga hier rustig mee aan de slag. Probeer ze op verschillende manieren en momenten uit, en ontdek samen wat ze kunnen bijdragen aan jullie seksleven. Misschien ontdek je wel dingen over jezelf of de ander die je nooit had kunnen vermoeden!