Wespen zijn insecten die een belangrijke rol spelen binnen het ecologische systeem. Zo jagen wespen bijvoorbeeld op bladluizen, rupsen en muggen. Dankzij de wespen loopt de populatie van deze vervelende kleine beestjes niet de spuigaten uit. Ondanks dat wespen heel nuttig zijn in de natuur kunnen ze ook overlast veroorzaken. Wespen kunnen namelijk gemene steken uitdelen en hiermee een gevaar vormen voor jouw gezondheid. Kamp je met wespenoverlast in huis? Laat de wespen dan vakkundig bestrijden.

Wespenoverlast in huis

Kom je in huis steeds vaker wespen tegen? Dan is de kans groot dat er zich ergens in jouw woning een wespennest bevindt. Wanneer je een enkele wesp in je woning aantreft, is er nog geen reden tot paniek. De kans is immers groot dat de wesp via een open raam of deur naar binnen is gekomen. Echter, wanneer je meerdere wespen in huis tegenkomt is de kans op een nest aannemelijk. Omdat wespen gevaarlijke steken kunnen uitdelen, wil je dit ongedierte uiteraard niet in huis hebben. Wacht daarom niet af als je een nest van een wesp in huis ontdekt. Maar schakel direct een wespenbestrijder in voor een effectieve bestrijding.

Waarom een wespenbestrijder inschakelen?

Heeft een wesp jouw woning als plek uitgekozen voor het bouwen van een nest? Dan heb je met een vervelende situatie te maken. Wespen kunnen gemene steken uitdelen en vormen dan ook een serieuze bedreiging voor jouw gezondheid. Een wespensteek kan namelijk een dodelijke afloop hebben. Doordat deze beestjes zo gevaarlijk kunnen zijn, betreft de bestrijding ervan een stukje vakmanschap. Voor een verantwoorde en veilige bestrijding is goed materieel, kennis en ervaring vereist. Als je hier niet over beschikt, ontstaan er gevaarlijke situaties. Probeer daarom nooit zelf een nest te verwijderen, maar laat de bestrijding aan een expert over. Zo voorkom je onnodig gevaarlijke situaties. 

Zo verloopt de bestrijding 

Wanneer je kampt met wespenoverlast in huis geeft dat een buitengewoon vervelende situatie. Je wooncomfort is aangetast en je bent op zoek naar een snelle oplossing. Een professionele wespenbestrijder begrijpt de noodzaak en kan dan ook snel ter plaatse zijn. De wespenbestrijder zal eerst de exacte locatie van het nest vaststellen. Is dit duidelijk? Dan bepaalt hij de omvang van de plaag. Op basis van deze gegevens kan hij met de wespenbestrijding starten. Bij de bestrijding wordt speciaal gif het nest ingespoten. Dit gif heeft een dusdanig sterke werking dat alle wespen binnen enkele dagen sterven. Een wespenbestrijder zorgt dus voor een snelle én effectieve oplossing voor de wespenoverlast.