Een huis is pas een thuis wanneer je je prettig voelt in je eigen woonkamer. En dat wordt het pas wanneer je het gezellig aankleedt, volledig naar jouw eigen wens. Maar het kan voor sommige mensen soms lastig zijn om het tijdloos te houden en niet al te veel mee te gaan met de trends, anders moet je om de haverklap jouw interieur veranderen. Daarom geven wij jou hieronder een aantal tips voor een tijdloze inrichting.

1. Neutrale kleuren

Een tijdloos interieur bestaat uit de juiste kleuren. Zo is misschien okergeel een mooie kleur van dit moment, maar misschien ben je daar over een aantal jaren alweer op uitgekeken. En dat is zonde van je tijd en geld om dit te veranderen. Kies daarom voor neutrale kleuren zoals wit, zwart, grijs of taupe voor op de muur. Deze kleuren kunnen het leven lang meegaan zonder dat je erop raakt uitgekeken. 

2. Geef een persoonlijke touch

Natuurlijk mag de woonkamer wel een beetje kleur krijgen. Kies bijvoorbeeld voor een mooi kunstwerk voor aan de muur dat jou persoonlijk aanspreekt. Dit geeft een persoonlijke touch aan jouw woonkamer en je raakt er – hopelijk – niet op uitgekeken. Als je daar alsnog bang voor bent, is het huren van kunst wellicht een goed idee. Je huurt een kunstwerk voor een paar tientjes in de maand en als je er flauw van bent, kun je ‘m zo omruilen voor een andere. 

3. Kies voor kwaliteit

Een tijdloos interieur bestaat uit meubels die lang mee zullen gaan. En dat zijn de meubels die zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal. Verkies daarom kwaliteit boven het aantrekkelijke prijskaartje, want dat zal zijn vruchten vanzelf afwerpen. Je wil immers zo lang mogelijk genieten van jouw interieur, toch? 

4. Voeg accessoires toe

Vind je het toch lastig om de trends aan je voorbij te laten gaan? Wees maar niet bang, want dat hoeft ook niet per se als je een tijdloos interieur wil creëren. Je kunt namelijk wel meegaan met de trends op basis van accessoires. Bovendien is het een stuk voordeliger om af en toe eens een accessoire om te wisselen voor een nieuwe, in plaats van dat je dat met jouw meubels doet. 

5. Vind de juiste balans

Een woonkamer met strakke lijnen en weinig kleur kan nogal kil aanvoelen. Het is daarom belangrijk om de juiste balans te vinden in jouw interieur. Zo kun je bijvoorbeeld voor een neutrale basis gaan, maar laat een paar items eruit springen zoals een kunstwerk van Kunstuitleen IQ. Met gewaagde accessoires en aspecten vermijd je dat het interieur op een gegeven moment saai wordt.