De kunst van de kruiden

10:14

Ben je gewend om met potjes en zakjes te koken en vind je het moeilijk om je maaltijd smaakvol te krijgen? Dan heb je vast kruiden nog niet ontdekt! Kruiden zijn vaak de sleutel tot succes als je een lekkere maaltijd op tafel wilt zetten en alle zakjes, wereldgerechten en potten kun je eenvoudig vervangen door verse ingrediënten en kruiden.

De basics
De onmisbare kruiden die elke oatmeal, curry of pasta lekker maken zijn in mijn optiek de volgende: 
  • Kaneel. Kaneel kan ik élk zoet gerecht gebruikt worden. Lekker in een ontbijtje met havermout, lekker over stukjes appel als tussendoortje of lekker door de rijst. Wat onverwachter: hartige gerechten worden vaak ook lekkerder door kaneel (een pittige koolschotel met kikkererwten bijvoorbeeld).
  • Ras el hanout. Dit is een persoonlijke favoriet. Als ik couscous of een stoof maak, gebruik ik áltijd Ras el hanout (een mix van verschillende smaken zoals piment, kruidnagel en kurkuma).
  • Kerrie. Geen curry zonder kerrie! Kerrie kun je lekker door een curry met kokosmelk doen óf over je popcorn heen strooien.
  • Gedroogde koriander. Ideaal als je geen verse koriander in huis hebt, maar tóch een fris smaakje aan je home made tomatensoep wilt geven. Koriander smaakt ook goed door couscous of een curry, zeker in combinatie met kaneel.
  • Chilipoeder. Spice up je avocadosandwich of warme chocomel met een beetje (!) chilipoeder. Ook heerlijk voor Oosterse gerechten. Je hebt écht geen chilisaus nodig!
  • Komijnzaad. Dit vind ik vooral lekker in de soep. Een paar zaadjes geven al een enorme smaakboost.

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Facebook

Pinterest